Outof stock
pecibokun

Pecibokun – Kiseli feferoni

40.00 Kn 20.00 Kn

Kiseli feferoni iz dućana su prava stvar, jelda? E pa nisu, a mišljenje će vam prominit Kiseli ljuti feferoni iz domaće proizvodnje. Osim što je skoro sve domaće, unutra su i feferoni stari svega nekoliko sati. Znači obrani te unutar sat-dva iskidani, marinirani i začinjeni.

Nema na zalihi

Kategorija
Tags , ,

KISELI feferoni na dalmatinski način. Van svake škvare i van svakog standarda.

Kiseli feferoni iz dućana su prava stvar, jelda? E pa nisu, a mišljenje će vam prominit Kiseli ljuti feferoni iz domaće proizvodnje, PECIBOKUN. Osim što je skoro sve domaće, unutra su i feferoni stari svega nekoliko sati. Znači obrani te unutar sat-dva iskidani, marinirani i začinjeni.

Unutra se nalaze jalapeno, cayenne i HABANERO feferoni koji su očišćeni od većine sjemenki kako bi ljutina bila umjerena (ali opet dovoljna i za ljubitelje ljutoga). Sjeckani su na komadiće, trakice, kolutiće… a uz njih dosta sitno je nasjeckan i češnjak kako bi poboljšao okus.
Glavna zvijezda ove teglice je mješavina dalmatinskih začina, točnije 15 komada. Uz sve to koristili smo samo najbolju domaću kvasinu i ocat za mariniranje/kiseljenje bez dodavanja vode.

Rezultat je primium kvaliteta kiselih feferona u otopini koju morate svaki put protresti prije korištenja. Začina je toliko puno da je taloženje začina na dnu teglice vidljivo nakon 30 sekundi mirovanja. Iz ovoga dolazi i važna napomena SHAKE IT prije korištenja za puni efekt okusa i mirisa.

Količina

370 ml

Sadržaj

Habanero, Jalapeno i Cayenne feferoni djelomično očišćeni od sjemenki, Vinska kvasina, Ocat, Sol, Mješavina začina

Komentari

Za sad nema komentara.

Budi prvi s komentarom “Pecibokun – Kiseli feferoni”

Možda ti se svide i oviproizvodi

Prase

40.00 Kn

2 dcl ljutog umaka koristi samo posebna vrsta ljudi, ona koje se bez imalo stida svrstava u kategoriju s plemenitim životinjama kada je hrana u pitanju. Ako ste se prepoznali, onda je ovo umak za vas. Pun okusa ljutih paprika, pomalo podsjeća na ajvar i prženu kapulu.

PRASE je jedan od naših najstarijih umaka kojeg smo poprilično usavršili kroz ove godine. Temeljac umaka je dinstana kapula na bilom vinu, pa kad osjetimo da je kapula zamirisala ubacimo ribu… paprike. Glavna i jedina paprika u ovom umaku ostaje Cayenne red. Ako volite jesti kao prasac i ne sramite se toga, ovo je umak za vas.

Ljuti Senf

30.00 Kn

Super ljuti senf je svijetlo dana ugledao krajem 2015 godine i specijalno se proizvela manja količina za kučice na Splitskoj rivi. Prva verzija se isključivo bazirala na super-hot feferonima. Nova ambalaža i nova naljepnica nose nešto bolji senf ali koji je sada i nešto blaži. Koristili smo u receptu malo manje od polovice Habanero paprika, a ostatak smo zamjenili s krupno mljevenim Cayenne i Tabasco papričicama.

Komadići koji plutaju po senfu su tu namjerno kako bi se lakše detektirala opasnost.. Habanero je isto tako krupno rezan tako da iako je senf dosta blaži, samo će hrabri grickati komadiće.

 

Furija

40.00 Kn

Teške note sušene rajčice su definirale ljuti umak, a u kombinaciji s super-ljutim feferonima cijela stvar bježi van okvira standardnih ljutih umaka. Radi se o našem drugom super-ljutom umaku, no zbog velike količine sušene rajčice nikad neće biti snažniji od Partence. Ljutina je i dalje na nivou, bez brige. 🙂
Sušena rajčica je isto tako domaća kao i sve u ovom umaku. Cijeli proces sušenja obavljen je skupa s ružmarinom  kako bi se pojačao okus mediterana. Umak ima zanimljive ali i teške kiselo-gorke note koje je dobio od sušene rajčice. S tom definicijom vrlo lako se slaže uz svo crveno meso. Možda vam prva asocijacija bude ljuti ajvar, no uvježbani jezici otkriti će puno više.. zanimljiv postaje kada se kombinira s senfom ili ajvarom i može poslužiti savršeno kao marinada za krilca.